Biztos a MET szeánszán

Biztos a MET szeánszán

0 comments

2012. június 29-én Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős tagja volt a Magyarországi Európa Társaság meghívott vendége.

A beszélgetésen a biztos elsőként beszámolt arról, hogy az Európai Unió állam- és kormányfői hogyan és milyen megfontolások alapján jutottak el a közös bankfelügyeleti rendszer létrehozásáig csúcstalálkozójukon. Andor szerint a bankunió létrehozása jelentős előrelépés és áttörés az európai válságkezelési folyamatban.

Ezután Andor László beszélt az EU romastratégiájáról, valamint arról, hogy az Európai Unió a tagállamokkal együtt milyen módon igyekszik elősegíteni az európai roma népesség társadalmi felemelkedését. Végül Magyarország és az Európai Unió kritikus viszonyáról folyt vita a résztvevők között.

2012 jún 29
magyar
"Attitűdök, pártok és polgárok: európai parlamenti választások Magyarországon 2014-ben regionális és európai kontextusban" című nemzetközi konferencia a MET szervezésében
A Magyarországi Európa Társaság tagjai tartottak egymásnak előadást a szervezet évzáró rendezvényén 2018. december 29-én.
Boros Tamás a Policy Solutions igazgatója, MET-tag "Melyik pártcsalád nyeri a 2014-es európai parlamenti választásokat?" címmel tartott előadást 2013. október 28-án.
Hegedűs István
A Magyarországi Európa Társaság 2018. június 7-én, csütörtökön nemzetközi workshopot rendezett "From Populist, Illiberal Political Narratives to Conspiracy Theories and Fake News in the Visegrád Region and Beyond" címmel a Friedrich Naumann Stiftung für die Freiheit támogatásával. A workshopnak a ...
2013. február 28-án került sor a Magyarországi Európa Társaság, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért) és a Délkelet-európai Médiaközpontok Hálózata “Európai polgári kezdeményezés a média sokszínűségéért” című kampányának sajtótájékoztatójára. A rendezvényen a...