DIACOMET: Start

DIACOMET: Start

Krisztina Rozgonyi, Dainius Radzevičius, Marko Milosavljevic, Daphne Koene, Aidan White.

Hegedűs István és Uszkiewicz Erik részt vett az Európai Unió által finanszírozott DIACOMET kutatás projektindító megbeszélésén a litvániai Kaunas-ban 2023. június 13-14-én. A tanácskozásra a projektet vezető Vytautas Magnus Egyetemen került sor. A pályázatírás és az adminisztratív előkészületek után a konzorcium nyolc országból érkező szervezetei, köztük a Magyarországi Európa Társaság, személyesen vitatták meg a legfontosabb feladatokat, kihívásokat és a menetrendet. A program során többek között előadást tartott Aidan White, a Nemzetközi Újságíró Szövetség korábbi vezetője, a DIACOMET tanácsadó testületének tagja. A megjelentek kerekasztal-beszélgetések keretében térképezték fel az etikus kommunikáció lehetőségeivel kapcsolatos dilemmákat, illetve előadásokat tartottak a média helyzetéről az egyes országokban.

A találkozó programja elérhető itt.

A projekt indulásáról szóló sajtóközlemény magyarul itt olvasható.

A következő találkozóra 2024 áprilisában kerül sor a Magyarországi Európa Társaság szervezésében Budapesten. A projekt teljes megvalósítási ideje 2023. június 1-től 2026. május 31-ig tart.

CsatolmányMéret
PDF ikon Agenda146 KB
PDF ikon DIACOMET sajtóközlemény (HU)114.6 KB
PDF ikon DIACOMET press release (EN)108.96 KB
Funded by the European Union (grant agreement ID: 101094816). Views and opinions expressed are however those of the authors only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Research Executive Agency. Neither the European Union nor the granting authority can be held...
DIACOMET: Fostering capacity building for civic resilience and participation: Dialogic communication ethics and accountability FLYER Funded by the European Union (grant agreement ID: 101094816).
Új európai uniós elképzelések és szabályok a médiaszabadság növelése érdekében EMFA, DSA, DMA: mit rejtenek a rövidítések? – a Magyarországi Európa Társaság workshopja a DIACOMET projekt égisze alatt –
Új európai uniós elképzelések és szabályok a médiaszabadság növelése érdekében címmel tartott workshopot a Magyarországi Európa Társaság a DIACOMET projekt égisze alatt budapesti székhelyén 2023. november 28-án.