Vízió és valóság

Vízió és valóság

Hegedűs István részt vett a magyar fiatal föderalisták (JEF Hungary) és a Time for a European Federation szervezet panelbeszélgetésén a Magnet Házban 2022. november 28-án, ahol megvitatták Yannis Karamitsios "Time for a European Federation" című könyvének aktualitását. 

Hegedűs István volt az egyik felkért szakértő a Hungarian International Press Association rendezvényen, amelyen a Fidesz európai néppárti tagságának felfüggesztéséről beszélt 2019. április 2-án.
Hegedűs István kommentálta a New York Times-ban a börtönbüntetése elől Magyarországra szökött volt macedón miniszerelnök politikai menedékkérelmét és a magyar kormány segítségnyújtását 2018. november 15-én. Hegedűs szerint Orbán támogatása, "ez a tánc kelet és nyugat, diktátorok és Brüsszel között...
2017. október 15-én a L'Espresso közölte Stefano Giantin cikkét az Európai Unió két nemzeti populista tagállamáról, Magyarországról és Lengyelországról.
Hegedűs István véleményét idézte a friss magyar politikai helyzetről a Politico Europe 2015. május 25-én.
Hegedűs Istvánt idézte a Monitor Global Outlook a magyar parlamenti választások várható következményeiről 2014. április 4-én.