Koppenhága után

Megjelent Hegedűs István elemzése "The Hungarian elections: What is the current situation and what can we expect?" címmel a European Policy Institutes Network (EPIN) publikációjaként 2022. április elsején. 
Megjelent a Figyelőben Hegedűs István cikke a magyar külkapcsolati stratégiáról 2007. december 13-án "Görcsoldó. Provincializmus vagy európaizálódás" címmel. 
Hegedűs István beszélt a Klubrádióban 2020. december 9-én arról a lehetőségről, hogy a magyar és a lengyel kormány visszalép a vétóval való fenyegetéstől az Európai Tanács találkozóján a jogállamisági feltételességi mechanizmusról szóló tárgyalások nyomán. 
Hegedűs István előadást tartott a magyarországi kommunista rendszer bukásáról a Floridai Egyetem Európai Tanulmányok Központja meghívására az "1989 - Közép-európai nosztalgia" című panelbeszélgetésen Gainesville-ben 2019.
Hegedűs István volt az egyik felkért szakértő a Hungarian International Press Association rendezvényen, amelyen a Fidesz európai néppárti tagságának felfüggesztéséről beszélt 2019. április 2-án.