Keleti partnerek

Keleti partnerek

Melegh Attila képviselte a MET-et a legutóbbi Koalíció a Vízummentes Európáért rendezvényén Varsóban 2012. július 2-án, ahol számos ország 32 szakértője és aktivistája találkozott egymással. A rendezvényen többek között Iurie Bodrug, Moldova varsói nagykövete beszélt az ország vízummentéssége érdekében tett erőfeszítésekről.

A Varsóban megvitatott stratégia a vonakodó európai uniós tagállamokat veszi célba. Egyrészt a csatlakozni kívánó országok roadshow-t rendeznének, másrészt az uniós tagországokban működő koalíciós tagszervezetek információs kampányba kezdenének, különös tekintettel a médiára.  
Program

A Koalíció honlapja: http://visa-free-europe.eu/ 

A Stefan Batory Alapítvány szervezésében rendezték meg az EU keleti szomszédainak vízummentes beutazását sürgető első találkozót 2010. november 25-26-án az alapítvány központjában, Varsóban. Az eseményen a MET-et Jerzy Celichowski képviselte.
A Magyarországi Európa Társaság nemzetközi workshopot rendezett a fenti témakörben 2009. június 10-én.
A MET tagja a "Koalíció a Vízummentes Európáért" nevű nemzetközi együttműködésnek, amely a vízummentességet kívánja előmozdítani a Keleti Partnerséghez tartozó államok és Oroszország állampolgárai számára.
A Magyarországi Európa Társaság nemzetközi workshopot rendezett a fenti témakörben 2009. december 4-én. A workshop programja Program - Visa and Migration in Europe Visa and Migration in Europe
A Coalition for the European Continent Undivided by Visa Barriers, amelynek a Magyarországi Európa Társaság is tagja, 2011.