Keleti partnerek

Keleti partnerek

Melegh Attila képviselte a MET-et a legutóbbi Koalíció a Vízummentes Európáért rendezvényén Varsóban 2012. július 2-án, ahol számos ország 32 szakértője és aktivistája találkozott egymással. A rendezvényen többek között Iurie Bodrug, Moldova varsói nagykövete beszélt az ország vízummentéssége érdekében tett erőfeszítésekről.

A Varsóban megvitatott stratégia a vonakodó európai uniós tagállamokat veszi célba. Egyrészt a csatlakozni kívánó országok roadshow-t rendeznének, másrészt az uniós tagországokban működő koalíciós tagszervezetek információs kampányba kezdenének, különös tekintettel a médiára.  
Program

A Koalíció honlapja: http://visa-free-europe.eu/ 

A Stefan Batory Alapítvány szervezésében rendezték meg az EU keleti szomszédainak vízummentes beutazását sürgető első találkozót 2010. november 25-26-án az alapítvány központjában, Varsóban. Az eseményen a MET-et Jerzy Celichowski képviselte.
A Coalition for the European Continent Undivided by Visa Barriers, amelynek a Magyarországi Európa Társasági is tagja, 2011. szeptember 15-én felhívta az Európai Unió és a Keleti Partnerség 2011.
A Magyarországi Európa Társaság tagja annak a koalíciónak, amelyik ezt a képregényt készítette.
Magyarország a schengeni rendszerben - Bástya vagy kapubejárat? - a MET kiadványa a vízumkiadás magyarországi gyakorlatáról letölthető az Open Space felületről.
Statement by the Steering Committee of the Visa-free Europe Coalition - On planned amendments to rules of entering to Ukraine Warsaw, 30.01.2014