Európa napi vitadélután

Európa napi vitadélután

Image source: https://presidence-francaise.consilium.europa.eu/en/

Uszkiewicz Erik részt vett a budapesti Francia Nagykövetség és a Francia Intézet 2022. május 9-i Európa napi konferenciáján. A Robert Schuman Alapítvány vezetői, valamint magyar civil szervezetek és think tankek képviselői a délutáni kerekasztal-beszélgetés során megvitatták az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeit és értékelték a soros francia tanácsi elnökség munkáját, illetve az Ukrajnában zajló háborúra adott európai uniós válaszlépéseket.
 

CsatolmányMéret
PDF ikon Program6.9 MB
A Magyarországi Európa Társaság részt vett az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének (FRA) kérdőíves kutatásában, amelyben arra keresik a választ, hogy az Európai Unió tagországaiban működő civil szervezetek miként birkóztak meg a 2020-as év különleges nehézségeivel.
A Magyarországi Európa Társaság egyike volt a 2017. április 12-i budapesti demonstráció kezdeményezőinek, amelyet a civil szervezeteket megbélyegző törvényjavaslat ellen  a Hősök terén tartottak.
Hegedűs István részt vett az Amnesty International főtitkárával, Salil Shetty-vel rendezett civil szervezeti találkozón a L'Office-ban 2017. október 12-én. 
2017. október 17-én az Eötvös Károly Intézet a Budapesti Goethe Intézettel közösen műhely-beszélgetést szervezett a civil társadalom felelősségéről és lehetőségeiről az európai értékek védelmében, amelyen Bayer Judit képviselte a MET-et. Mit tehetnek a civilek az uniós szerződés 2.