Visegrádi civilek

Visegrádi civilek

Marek Svoboda (CEELI Institute, Prague), Fanni Bársony (MET), Tímea Molnár (Amnesty International, Budapest), Jolana Turnerová (Spiralis, Prague), Lukáš Zorád (PDCS, Bratislava), András Lukács (Humán Platfor, Budapest)

2019. február 25. és március 1. között Bársony Fanni részt vett a lengyel Fundacja Edukacja dla Demokracji által szervezett varsói és lublini tapasztalatcserén. A civil szervezetek találkozóján a lengyel, magyar, cseh és szlovák résztvevők megvitatták, hogyan birkózhatnak meg a térségben rájuk nehezedő politikai nyomással.

A Magyarországi Európa Társaság egyike volt a 2017. április 12-i budapesti demonstráció kezdeményezőinek, amelyet a civil szervezeteket megbélyegző törvényjavaslat ellen  a Hősök terén tartottak.
Hegedűs István részt vett az Amnesty International főtitkárával, Salil Shetty-vel rendezett civil szervezeti találkozón a L'Office-ban 2017. október 12-én. 
2017. október 17-én az Eötvös Károly Intézet a Budapesti Goethe Intézettel közösen műhely-beszélgetést szervezett a civil társadalom felelősségéről és lehetőségeiről az európai értékek védelmében, amelyen Bayer Judit képviselte a MET-et. Mit tehetnek a civilek az uniós szerződés 2.
A Magyarországi Európa Társaság támogató szervezetként 2017.