Visegrádi civilek

Visegrádi civilek

Marek Svoboda (CEELI Institute, Prague), Fanni Bársony (MET), Tímea Molnár (Amnesty International, Budapest), Jolana Turnerová (Spiralis, Prague), Lukáš Zorád (PDCS, Bratislava), András Lukács (Humán Platfor, Budapest)

2019. február 25. és március 1. között Bársony Fanni részt vett a lengyel Fundacja Edukacja dla Demokracji által szervezett varsói és lublini tapasztalatcserén. A civil szervezetek találkozóján a lengyel, magyar, cseh és szlovák résztvevők megvitatták, hogyan birkózhatnak meg a térségben rájuk nehezedő politikai nyomással.

Nagy Kata részt vett a csehországi Forum 2000 által 2019. április 10-én Prágában rendezett, több mint 200 civil szervezet bemutatkozására alkalmat adó „NGO Market 2019” találkozón.
2017. október 17-én az Eötvös Károly Intézet a Budapesti Goethe Intézettel közösen műhely-beszélgetést szervezett a civil társadalom felelősségéről és lehetőségeiről az európai értékek védelmében, amelyen Bayer Judit képviselte a MET-et. Mit tehetnek a civilek az uniós szerződés 2.
Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult közösen felülvizsgálatért 2018. január 29-én tizennégy civil szervezet, köztük a MET, kérve a bíróságot, állapítsa meg, hogy a "külföldről érkező támogatásokra" hivatkozó civil-ellenes törvény alapjogokat sért. A magyar Alkotmánybíróság hónapok óta nem...
A Magyarországi Európa Társaság támogató szervezetként 2017.