Új szelek fújnak Budapesten

Új szelek fújnak Budapesten

Kocsis Györgyi és Nagy Kata vett részt a MET képviseletében 2019. november 20-án azon a városházi fogadáson, amelyen Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes látta vendégül több mint kilencven magyarországi civil szervezet képviselőit. "A civil szervezetek lesznek a mi élő lelkiismeretünk" - jelentette ki az eseményen Karácsony Gergely, ígéretet téve arra, hogy - a korábbi városvezetéssel ellentétben - a fővárosi önkormányzat a fontos döntéseket illetően a jövőben partnerként működik majd együtt a civil szférával. Ez utóbbi keretéül szolgálhat az a fővárosi önkormányzat és a civil szféra strukturált párbeszédére felhívó javaslat, amelyet a Civilizáció koalícióban együttműködő 20 civil szervezet - köztük a Magyarországi Európa Társaság - juttatott el a budapesti városvezetésnek.

Kocsis Györgyi részt vett azon a 2019. november 23-i budapesti találkozón, amely Marco Perduca volt olasz szenátor, a Tudomány a Demokráciáért nevű jogvédő szervezet társalapítója, illetve magyarországi civil szervezetek és a média képviselői között zajlott.
Nagy Kata részt vett a Forum 2000 szervezet éves prágai konferenciájának keretében az American Centerben 2019. október 15-én megtartott workshopon, amelynek a Magyarországi Európa Társaság társ-rendezője volt.
2013. február 28-án került sor a Magyarországi Európa Társaság, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért) és a Délkelet-európai Médiaközpontok Hálózata “Európai polgári kezdeményezés a média sokszínűségéért” című kampányának sajtótájékoztatójára. A rendezvényen a...