Brüsszeli tanulmányút másodszor

Brüsszeli tanulmányút másodszor

Image source: https://www.politico.eu/article/exclusive-european-commission-leaked-plans/

Számely Éva részt vett az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által megszervezett háromnapos brüsszeli tanulmányúton. A 2019. december 3. és 5. között lezajlott program keretében a résztvevők előadásokat hallgattak meg az Európai Bizottság munkatársaitól az intézményről és annak szerepéről az uniós döntéshozatalban, valamint több kiemelt szakpolitikai témáról, mint az Európai Unió következő költségvetése, a migrációs politika vagy a klímaváltozás elleni küzdelem. A tanulmányút részesei ellátogattak az Európai Parlamentbe és a Magyar Állandó Képviseletre is.
 

Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. december 8-án az Európai Parlament Állampolgári Jogi Bizottságának a magyarországi helyzetet vizsgáló nyilvános meghallgatásáról és az Európai Bizottság döntéséről, hogy három magyar kötelezettségszegési ügyben az Európai Bírósághoz fordul.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. július 14-én az Európai Bizottság két - a civil szervezetek "átláthatóságát" szabályozó, illetve a Közép-európai Egyetem működését korlátozó törvényt vizsgáló - jogsértési eljárásáról, amelyeket Magyarországgal szemben indított.
Uszkiewicz Erik részt vett az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által 2018. november 7. és 9. között szervezett brüsszeli tanulmányúton.
Hegedűs István véleményét közölte az Il Piccolo című lap 2017.
Hegedűs István részt vett Gdańskban az Európai Szolidaritás Központban az "A European Success Story?" című videó bemutatását követő kerekasztal-beszélgetésen 2021. szeptember 30-án. A beszélgetés ITT elérhető.