Írjál e-mailt!

Írjál e-mailt!

Írjál e-mailt!

Civil szervezetek, köztük a Magyarországi Európa Társaság 2017. április 26-án kampányt indítottak és arra kérik a magyar állampolgárokat, forduljanak az országgyűlési képviselőkhöz annak érdekében, hogy ne szavazzák meg az NGO-kat megbélyegző törvényjavaslatot.

A Magyarországi Európa Társaság egyike volt a 2017. április 12-i budapesti demonstráció kezdeményezőinek, amelyet a civil szervezeteket megbélyegző törvényjavaslat ellen  a Hősök terén tartottak.
Hegedűs István véleményét idézi a civil szervezetekkel szemben elfogadott magyar törvényről a La Stampa 2017. július 14-i számában. 
Végh Zsuzsanna az Europa-Universität Viadrina-n, Frankfurt-an-der-Oder-ben adott adott elő 2017. július 4-én a jelenlegi magyar belpolitikai helyzetről, a civil törvényről és az ún. "lex CEU"-ról. A beszélgetésre a Viadrina Institut für Europa-Studien (IFES) szervezésében került sor.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. július 14-én az Európai Bizottság két - a civil szervezetek "átláthatóságát" szabályozó, illetve a Közép-európai Egyetem működését korlátozó törvényt vizsgáló - jogsértési eljárásáról, amelyeket Magyarországgal szemben indított.
A magyar civil szervezetek jelenlegi helyzetéről, követi-e Lengyelország a magyar példát.
Az ngo.pl nevű portál 2017. július 17-én Jerzy Celichowskit kérdezte a magyar civil szervezetek jelenlegi helyzetéről és arról, hogy követi-e Lengyelország a magyar példát.