Magyar-norvég összehasonlítás

Magyar-norvég összehasonlítás

"Változó médiahatósági modellek" címmel nyilvános vitát tartott október 3-án a budapesti Európai Unió Házában a Független Médiaközpont és a Mérték Médiaelemző Műhely, amelyen közös gondolkodásra invitálták az érdeklődő szakmai közönséget a médiafelügyelet kívánatos feladatairól és struktúrájáról. A rendezvényen, amelynek moderátori szerepét Kocsis Györgyi, a Magyarországi Európa Társaság alelnöke töltötte be, Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője vázolta a legitim médiaszabályozással kapcsolatos különféle szakmai koncepciókat. Ezt követően Kjell Nyhuus, a Norvég Sajtótanács titkára tartott előadást az alapvetően önszabályozásra épülő norvég médiaszabályozási rendszer stabilitást és átláthatóságot garantáló jellemzőiről, különös tekintettel a panaszbizottság működésére.

The Future of Democracy: Strengthening Liberal Values, Institutions and Procedures at Global, European, Regional and National Levels online conference of the Hungarian Europe Society Date: 17 March 2022, Thursday Program CONFERENCE RECORDINGS
2013. június 14-én Magyarország és a túlzott deficit eljárás címmel Gyenes Zoltán, az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN)  munkatársa tartott előadást Brüsszelben a MET tagjainak.
A MET első évzáró műhelybeszélgetését 2005. december 7-én rendezte a Friedrich Naumann Alapítvány irodájában.
Pap Enikő képviselte a Magyarországi Európa Társaságot az amerikai German Marshall Alapítvány európai partnereinek és koordinátorainak madridi találkozóján 2012. november 30. és december 2. között.
Petőcz György előadást tartott a MET színeiben a Václav Havel Library Európai párbeszéd című rendezvényén Prágában 2015. május 30-án.