Magyar-norvég összehasonlítás

Magyar-norvég összehasonlítás

"Változó médiahatósági modellek" címmel nyilvános vitát tartott október 3-án a budapesti Európai Unió Házában a Független Médiaközpont és a Mérték Médiaelemző Műhely, amelyen közös gondolkodásra invitálták az érdeklődő szakmai közönséget a médiafelügyelet kívánatos feladatairól és struktúrájáról. A rendezvényen, amelynek moderátori szerepét Kocsis Györgyi, a Magyarországi Európa Társaság alelnöke töltötte be, Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője vázolta a legitim médiaszabályozással kapcsolatos különféle szakmai koncepciókat. Ezt követően Kjell Nyhuus, a Norvég Sajtótanács titkára tartott előadást az alapvetően önszabályozásra épülő norvég médiaszabályozási rendszer stabilitást és átláthatóságot garantáló jellemzőiről, különös tekintettel a panaszbizottság működésére.

A MET 2015. január 3-án tartotta meg hagyományos évzáró műhelybeszélgetését, ezúttal évadnyitó formájában.
A MET részt vett a Közép-európai Egyetemen 2011. június 22-én megrendezett kerekasztal szervezésében.
2009. december 16-án MET-tagok tartottak előadást MET-tagoknak a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Házban. Program 17.00 Regisztráció 17.30 Megnyitó: Hegedűs István Kőrösi Orsolya (házigazda)
Az Európai Bizottság alelnöke 2013.
A Magyarországi Európa Társaság 2016. január 3-án rendezte meg hagyományos éves műhelybeszélgetését és tisztújító taggyűlését. Először Schweitzer András tartott előadást "Pártverseny és demokrácia: értelmetlenné vált (már megint) a baloldal-jobboldal felosztás?" címmel, majd Horváth Dorka "...