Hogyan szavaznak az európai parlamenti képviselők?

A média szabadságával és pluralizmusával foglalkozó szakértői főcsoport "A free and pluralistic media to sustain European democracy" című jelentésében, amelyet 2013.
2015. január 10-én 86 éves korában meghalt Hankiss Elemér, a Magyarországi Európa Társaság Tanácsadó testületének tagja. 
A Közép-európai Egyetem Európai Uniós Kutatási Központja és a Magyarországi Európa Társaság 2012. április 17-én kerek-asztal beszélgetést rendezett „Hol vannak? Civil társadalmi szereplők és az európai integráció” címmel a Közép-európai Egyetemen. A MET-et Galambos Rita képviselte.
"Az európai integráció továbbfejlődését támogató civil szervezetek tevékenységét, horizontális együttműködését nagyban segítené, ha létrejönne egy európai méretű online adatbázis róluk, illetve a munkájukat támogatni kész alapítványokról és más szponzorokról.
2010. december 20-én az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének új épületében tartotta meg szokásos workshopját a MET, amelyen metesek beszéltek meteseknek aktuális magyar és európai kérdésekről.