Illiberális állam Európa szívében

Illiberális állam Európa szívében

A Magyarországi Európa Társaság támogató szervezetként 2017. október 18-án aláírta azt az összeállítást, amelyben öt civil szervezet - az Eötvös Károly Intézet, a K-Monitor, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért - elemezte a magyar politikai rendszer működését.

A Magyarországi Európa Társaság egyike volt a 2017. április 12-i budapesti demonstráció kezdeményezőinek, amelyet a civil szervezeteket megbélyegző törvényjavaslat ellen  a Hősök terén tartottak.
Hegedűs István részt vett az Amnesty International főtitkárával, Salil Shetty-vel rendezett civil szervezeti találkozón a L'Office-ban 2017. október 12-én. 
2017. október 17-én az Eötvös Károly Intézet a Budapesti Goethe Intézettel közösen műhely-beszélgetést szervezett a civil társadalom felelősségéről és lehetőségeiről az európai értékek védelmében, amelyen Bayer Judit képviselte a MET-et. Mit tehetnek a civilek az uniós szerződés 2.
A civil szervezeteket ért kormányzati támadások ellen alakult Civilizáció tömörülés Debrecenben tartott rendezvényén hazai civil szervezet, köztük a Magyarországi Európa Társaság „villámprezentációk” segítsé