Fizessen Brüsszel!

Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. szeptember 13-án Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének az Európai Parlamentben, Strasbourgban előadott beszédéről, hangsúlyozva, hogy az Európai Bizottság az európai uniós reformtörekvések élére állt. 
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak az Európai Bizottság várható válaszáról a magyar kormány újabb nemzeti konzultációjára 2017. október 4-én. Bár a Bizottság cáfolhatja a vádakat, érvei aligha jutnak el a magyar polgárok többségéhez Hegedűs szerint.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. december 8-án az Európai Parlament Állampolgári Jogi Bizottságának a magyarországi helyzetet vizsgáló nyilvános meghallgatásáról és az Európai Bizottság döntéséről, hogy három magyar kötelezettségszegési ügyben az Európai Bírósághoz fordul.
Hegedűs István részt vett Gdańskban az Európai Szolidaritás Központban az "A European Success Story?" című videó bemutatását követő kerekasztal-beszélgetésen 2021. szeptember 30-án. A beszélgetés ITT elérhető.